(+31) 0418-745092Meer informatie?
Gratis VerzendingVanaf €150

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming, een zuinige en gezonde manier van verwarming. Elektrische verwarming wordt vaak in één adem genoemd als een dure manier van verwarmen, echter met Leranti® infrarood verwarming is het tegendeel een feit.

Infrarood verwarming is een prachtige en goedkope manier om uw woning of gebouw te verwarmingen. Infrarood verwarming d.m.v. infrarood panelen is de oplossing als het gaat om comfortabel, snel en gezond elektrisch te verwarmen!

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is verwarmen d.m.v. licht. Infrarood verwarming is grofweg te verdelen in drie varianten namelijk:

  1. Korte golf infrarood verwarming
  2. Midden golf infrarood verwarming
  3. Lange golf infrarood verwarming

Korte golf infrarood verwarming

De korte golf infrarood verwarming is wellicht de bekendste vorm. Deze vorm van infrarood verwarming geeft een oranje/rode gloed u kunt hierbij denken aan de rode lamp van vroeger of de welbekende terrasverwarmer. Deze vorm van infrarood verwarming is tevens de meest krachtige vorm, het dringt diep de materie of je lichaam binnen en is ook goed geschikt voor buiten gebruik. Nadeel van de korte golf verwarming is dat een langdurige blootstelling ongezond voor je is (>30 min.). Deze afstraling wordt ook vaak als veel te intens ervaren.

Midden golf infrarood verwarming

De middengolf infrarood verwarming is wellicht de meest onbekende van de drie. Midden golf infrarood verwarming wordt in de meeste gevallen gerekend tot de donkerstralers net zoals  de lange golf infrarood verwarmer d.w.z. het licht is onzichtbaar voor het menselijk oog, echter het grote (zichtbare) verschil is dat het warmte element duidelijk zichtbaar gloeit. Middengolf infrarood verwarming is een krachtige verwarming met een zeer brede toepassing, daarnaast is het is veel gezonder dan de korte golf. Het kan goed gebruikt worden in een buiten omgeving met weinig wind, (bijvoorbeeld op een terras met een overkapping) maar ook in hogere gebouwen kan deze vorm van infrarood verwarming heel goed toegepast worden. De toepassing is groot u kunt hierbij denken aan het verwarmen van een grote hal, kerk of sportcomplex, maar ook heel gericht in de vorm van een (werkplek) spot verwarming, tribune of een terras. Daarnaast wordt deze vorm van infrarood verwarming vaak toegepast in de droogtechniek. Een voorbeeld van een midden golf verwarmer is onze industrieële heater namelijk de Leranti® IH.

spectrum infrarood verwarming

Lange golf infrarood verwarming

Lange golf infrarood verwarming is een echte donkerstraler, het element geeft geen gloed af en de licht stralen zijn niet zichtbaar. Deze vorm van infrarood verwarming wordt toegepast in onze Leranti® infrarood panelen. De lange golf infrarood verwarming is juist voor een binnen toepassing met een plafond tot 4 meter de juiste keuze. Met lange golf infrarood verwarming kan, mits goed toegepast, een ruimte zuinig en snel op temperatuur gehouden of gebracht worden. Daarnaast is deze vorm van infrarood verwarming ook bijzonder gezond.

Elektrische kachel

U kunt natuurlijk kiezen voor een elektrische kachel echter het energie verbruik is t.o.v. infrarood verwarming als snel 4-6 keer zo hoog bij een gelijkwaardig gebruik en comfort!

Warmtepomp – alternatief of aanvulling

Daarnaast is infrarood verwarming een goed alternatief of aanvulling als het gaat om warmtepompen. Het grote voordeel van een warmtepomp is dat het een ruimte heel geleidelijk kan verwarmen maar ook kan koelen en t.o.v. van infrarood verwarming zijn de aansluitwaardes lager. Echter bij wisselvallige dagen (echt Nederlands weer) is de veel gehoorde klacht dat men niet snel even een paar graden extra kan verwarmen, hier kan de combinatie met infrarood verwarming uitkomst bieden. Met Leranti® infrarood verwarming heeft u snel die extra paar graden te pakken, dit kan zowel op ruimtelijk niveau (bijvoorbeeld de hele woonkamer) als op (zeer) lokaal niveau (bijvoorbeeld de zitruimte).

Wilt u echter een zuinige, snelle én krachtige verwarming dan is infrarood verwarming de beste optie. Daarnaast zijn ten opzichte van een (bodem)warmtepomp de kosten veel lager. Zowel als het gaat over de investering als de onderhoudskosten. Daarnaast dient bij een (bodem)warmtepomp de isolatiewaarde van een woning of gebouw minimaal een Rc waarde te hebben van 3,5.

Kortom infrarood verwarming is in beide gevallen een zeer serieuze optie!

Infrarood verwarming zuinig?

Dat infrarood verwarming veel zuiniger is komt door bijzondere manier van verwarmen. Bij infrarood verwarming wordt de gegeneerde warmte energie afgegeven aan de massa. Hiermee bedoelen we dat muren vloeren objecten in de ruimte zoals een bankstel, tafels etc. deze warmte energie opnemen, opslaan en weer afgeven aan de ruimte. Het grote voordeel om deze energie op te slaan in de massa is dat massa veel beter energie vasthoudt dan lucht. Als voorbeeld kunnen we uw eigen woning nemen, in de zomer wordt deze door de zon opgewarmd en pas ergens eind september (als er al vele koude dagen geweest zijn) slaat de verwarming voor het eerst eens aan.

Leranti Infrarood Verwarming

Leranti: de infrarood verwarming specialist

Bent u op zoek naar infrarood verwarming voor in uw badkamer, uw kantoorpand of in een andere ruimte in uw woning? Bij Leranti B.V bent u aan het juiste adres voor het aanschaffen van een infrarood verwarming. Op onze website ziet u een duidelijk overzicht van onze aangeboden infrarood verwarmingssystemen. Zo bieden wij u verschillende typen verwarmingssystemen aan. Wij beschikken over de easy infrarood panelen, HTP (hoge temperatuur) panelen, Mirror (spiegel) panelen, ST (stysteemplafond) panelen en IH (industrieel) panelen. Daarnaast verkopen wij ook diverse accessoires.

Ons verwarmingssysteem staat garant voor een zeer snelle en gelijkmatige opwarming van de panelen. Wij bieden u een zeer lange levensduur van al onze systemen. In de loop van de tijd is er geen sprake van vermogensverlies over de levensduur. Wij bieden u een zeer hoge infraroodstraling aan van onze verwarmingssystemen met een mooie design.

Leranti: infrarood verwarming

Leranti B.V biedt de beste infrarood verwarming aan van de hoogste kwaliteit. Daarnaast hebben wij de snelste opwarmtijd in onze warmtesystemen. Leranti B.V. is een onderneming gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige infrarood verwarmingspanelen. In de loop van de jaren zijn wij een begrip geworden in de regio. Wij bieden u meer dan 20 jaar ervaring aan in de warmtetechniek. Leranti® infrarood panelen zijn warmtepanelen van uitzonderlijk goede kwaliteit. Kwaliteit, milieuvriendelijk (ROHS) en duurzaamheid zijn de belangrijkste criteria waaraan deze componenten moeten voldoen. Wij bieden u lage aanschafkosten en daarnaast betaalt u bij ons geen onderhoudskosten. Leranti B.V zit gevestigd in het mooie dorpje Aalst, in de provincie Gelderland.

Voordelen van infrarood verwarming

Infrarood verwarming biedt u vele voordelen. Wij creëren in uw woning of kantoorpand een comfortabel binnenklimaat. Niets is zo vervelend als met koude handen of voeten in uw kantoorpand of woning zitten. Door ons infrarood verwarmingssysteem krijgt u heerlijke warme handen en voeten. Ons systeem geeft een zeer snelle opwarming van de gewenste ruimte. De temperatuur is regelbaar per ruimte.
Door onze luchtcirculatie heeft u minder last van bacteriën die in de lucht zweven. Wij beperken ook het vochtprobleem in uw ruimte en in veel gevallen laten wij de vochtproblemen zelfs verdwijnen met onze infrarood warmtesystemen. Onze systemen zijn makkelijk en snel te installeren, heeft een zeer lange levensduur, zijn zuinig en al onze warmtesystemen zijn aan te passen aan al uw wensen.

Heeft u interesse in ons aanbod infrarood verwarmingssystemen? Wij nodigen u graag uit om contact met ons op te nemen. Dit kan telefonisch en per e-mail.

Loading quick view