(+31) 0418-745092Meer informatie?
Gratis VerzendingVanaf €150

Informatie Over Infrarood Verwarming & Onze Producten

Op deze pagina vindt u informatie over Leranti®, onze infrarood panelen & verdere informatie over infrarood verwarming.
Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan contact met ons op. Wij informeren u vrijblijvend over de mogelijkheden.

Fabrikant In Nederland
8 Jaar Garantie

Waarom Leranti® Infrarood Verwarming

Leranti® Infrarood Panelen

De Leranti® infrarood panelen staan ten opzichte van de concurrentie op een eenzame hoogte als het gaat om zuinig verwarmen, duurzaamheid en design.

Snelheid!

Leranti® infrarood panelen – warmte panelen zijn extreem snel in het opwekken van warmte. Binnen 2-3 minuten is de nominale warmte paraat en wordt de energie de ruimte ingestraald. Hiermee is een Leranti® infrarood paneel al zeker 4-8 minuten sneller dan de snelste concurrent. Met meer dan 20-25 schakel momenten per dag, in een thermostaat geregelde ruimte, bespaart u met Leranti® infrarood verwarming tot wel 20-30% energie ten opzichte van concurrerende merken. Voor een gemiddelde woonkamer betekend dit al snel een besparing van €350,- – €400,- per jaar enkel op de stroomkosten!

Met Leranti® infrarood panelen – warmte panelen ben u verzekerd van snelle en comfortabele infraroodverwarming waar en wanneer u dat wilt. Leranti® infraroodpanelen worden ontworpen en gefabriceerd in Nederland. Leranti® infrarood panelen zijn voorzien van het unieke Lerinox™ verwarmingselement welke zorgt voor een razendsnelle verspreiding van de gegenereerde warmte in het infaroodpaneel.

Leranti® Design

Leranti® infrarood panelen– warmte panelen zijn frameless wat betekend dat er geen lelijk frame om het paneel zit. Daarnaast zorgt een hoogwaardige poedercoat voor een prachtige strakke afwerking.

Convectieverwarming VS Infrarood Verwarming

Convectieverwarming

Convectie-/luchtverwarming heeft als eigenschap dat warme lucht omhoog trekt. De temperatuur bij het plafond is t.o.v. de temperatuur op lichaamhoogte vaak een aantal graden hoger. Dit is kostbare ‘ongebruikte energie’. Maar juist bij het plafond zitten vaak ook nog de afzuigingen van de mechanische ventilatie of de ventilatie roosters. Uw kostbare opgewarmde lucht vliegt hierdoor direct het huis weer uit. Ook is het verlies van warmte energie door het openen van ramen en deuren erg groot! Even een deur of raam open doen en kostbare opgewarmde lucht vliegt letterlijk de deur uit.Daarnaast zorgt de opstijgende lucht bij convectieverwarming voor een tegengestelde stroom van koude lucht die ervaren wordt als een hinderlijke tocht.

Leranti® Infrarood Verwarming

Leranti® infrarood verwarming verwarmd door middel van onzichtbaar licht. Het voordeel hiervan is dat een ruimte egaal warm is/wordt. De ‘warmte’ energie zit opgeslagen (BUFFER) in de massa/objecten, waardoor ventilatieverlies en verlies bij het openen van ramen en deuren veel beperkter is. Daarnaast kan de ruimte temperatuur een paar graden lager staan bij een gelijk blijvend comfort in temperatuur.

Lerinox™ Verwarmingselement

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van warmte opwekking is het door ons zelf ontwikkelde Lerinox™ verwarmingselement. Lerinox™ heeft als voordeel dat Leranti® infrarood panelen veel sneller reageren dan concurrerende merken. Binnen 2-3 minuten is de nominale temperatuur van 60-70⁰C bereikt en geeft het paneel zijn energie af aan de ruimte. Afhankelijk van de eindtemperatuur van het gekozen paneel is deze temperatuur binnen 5-8 minuten bereikt.

Hierdoor kunt u niet alleen snel genieten van de heerlijke infrarode warmte straling, maar zorgt deze snelheid in een temperatuur geregelde ruimte voor een fikse besparing op de energie kosten t.o.v. concurrerende merken.

Lerinox™ – Techniek uit de automotive

Naast snelheid is ook de in de automotive industrie bewezen betrouwbaarheid van meer dan 25 jaar op zowel het vermogensrendement als de levensduur van een Lerinox™ verwarmingselement een belangrijke argument om te kiezen voor Leranti® infrarood panelen. Deze betrouwbaarheid komt voornamelijk door de combinatie van een zeer hoogwaardige roestvrijstalen (316L) vezel draad en een uiterst duurzame coating.

Voor/Nadelen Infrarood Verwarming

Voordelen Infrarood Verwarming

– Een comfortabeler binnenklimaat
– Warme handen en voeten
– Zeer snelle opwarming van de ruimte
– Temperatuur regelbaar per ruimte
– Veel minder bacteriën in de lucht door beperking van de luchtcirculatie
– Lage aanschafkosten
– Beperking tot het zelfs volledig verdwijnen van vochtproblemen
– Geen onderhoudskosten
– Makkelijk en snel te installeren
– Zeer lange levensduur
– Zuinig
– Aan te passen aan uw wensen

Nadelen Infrarood Verwarming

– Elke ruimte dient te worden voorzien van een eigen regeling zoals een thermostaat
– Het is een zichtbare verwarming, het dient geïnstalleerd te worden aan een plafond of wand
– In sommige gevallen (bij hele grote woningen of gebouwen) is een uitbreiding van het aangesloten vermogen vereist
– Slechte ervaringen door een veel te lage dimensionering, hierdoor blijft het systeem aanstaan met hoge energiekosten als gevolg
– Veel inferieure merken en producten op de markt (goedkoop is in bijna alle gevallen duurkoop!)

Leranti Infrarood Verwarming

Over Infrarood Verwarming

Wat Is Infrarood Verwarming?

Infrarood verwarming is een zuinige en gezonde manier van verwarming. Elektrische verwarming wordt vaak in één adem genoemd als een dure manier van verwarmen, echter met Leranti® infrarood verwarming is het tegendeel een feit.
Dit is dus een prachtige en goedkope manier om uw woning of gebouw te verwarmen. Verwarmen door middel van infrarood panelen is de oplossing als het gaat om comfortabel, snel en gezond elektrisch verwarmen!

Bij infrarood verwarmen is er eigenlijk niets nieuws onder de zon; sterker nog, het werkt op dezelfde manier als de zon, door middel van stralingswarmte. Anders dan de zon, gaat het bij infrarood verwarming echter alleen om het infrarood licht, niet om de (schadelijke) UV-straling, noch om zichtbaar licht.

Infrarood verwarming is dus verwarmen door middel van licht. Infrarood verwarming is grofweg te verdelen in drie varianten namelijk: korte golf, midden golf & lange golf. Voor de verwarming van een woning of bedrijfspand is alleen langgolvige infrarood verwarming geschikt: de infraroodstraling (‘ver-infrarood’) heeft dan een golflengte van 5 micrometer tot 1 millimeter. De lange golf infrarood verwarming wordt toegepast in onze Leranti® infrarood panelen.

Lange, Midden & Korte Golf Infrarood Verwarming

Korte Golf Infrarood Verwarming

De korte golf infrarood verwarming is wellicht de bekendste vorm. Deze vorm van infrarood verwarming geeft een oranje/rode gloed u kunt hierbij denken aan de rode lamp van vroeger of de welbekende terrasverwarmer. Deze vorm van infrarood verwarming is tevens de meest krachtige vorm, het dringt diep de materie of je lichaam binnen en is ook goed geschikt voor buiten gebruik. Nadeel van de korte golf verwarming is dat een langdurige blootstelling ongezond voor je is (>30 min.). Deze afstraling wordt ook vaak als veel te intens ervaren.

Midden Golf Infrarood Verwarming

De middengolf infrarood verwarming is wellicht de meest onbekende van de drie. Midden golf infrarood verwarming wordt in de meeste gevallen gerekend tot de donkerstralers net zoals de lange golf infrarood verwarmer d.w.z. het licht is onzichtbaar voor het menselijk oog, echter het grote (zichtbare) verschil is dat het warmte element duidelijk zichtbaar gloeit. Middengolf infrarood verwarming is een krachtige verwarming met een zeer brede toepassing, daarnaast is het is veel gezonder dan de korte golf. Het kan goed gebruikt worden in een buiten omgeving met weinig wind, (bijvoorbeeld op een terras met een overkapping) maar ook in hogere gebouwen kan deze vorm van infrarood verwarming heel goed toegepast worden. De toepassing is groot u kunt hierbij denken aan het verwarmen van een grote hal, kerk of sportcomplex, maar ook heel gericht in de vorm van een (werkplek) spot verwarming, tribune of een terras. Daarnaast wordt deze vorm van infrarood verwarming vaak toegepast in de droogtechniek. Een voorbeeld van een midden golf verwarmer is onze industrieële heater namelijk de Leranti® IH.

Lange Golf Infrarood Verwarming

Lange golf infrarood verwarming is een echte donkerstraler, het element geeft geen gloed af en de licht stralen zijn niet zichtbaar. Deze vorm van infrarood verwarming wordt toegepast in onze Leranti® infrarood panelen. De lange golf infrarood verwarming is juist voor een binnen toepassing met een plafond tot 4 meter de juiste keuze. Met lange golf infrarood verwarming kan, mits goed toegepast, een ruimte zuinig en snel op temperatuur gehouden of gebracht worden. Daarnaast is deze vorm van infrarood verwarming ook bijzonder gezond.

Elektrische kachel VS Infrarood
U kunt natuurlijk kiezen voor een elektrische kachel echter het energie verbruik is t.o.v. infrarood verwarming als snel 4-6 keer zo hoog bij een gelijkwaardig gebruik en comfort!

Warmtepomp – Alternatief of Aanvulling?
Daarnaast is infrarood verwarming een goed alternatief of aanvulling als het gaat om warmtepompen. Het grote voordeel van een warmtepomp is dat het een ruimte heel geleidelijk kan verwarmen maar ook kan koelen en t.o.v. van infrarood verwarming zijn de aansluitwaardes lager. Echter bij wisselvallige dagen (echt Nederlands weer) is de veel gehoorde klacht dat men niet snel even een paar graden extra kan verwarmen, hier kan de combinatie met infrarood verwarming uitkomst bieden. Met Leranti® infrarood verwarming heeft u snel die extra paar graden te pakken, dit kan zowel op ruimtelijk niveau (bijvoorbeeld de hele woonkamer) als op (zeer) lokaal niveau (bijvoorbeeld de zitruimte).

Wilt u echter een zuinige, snelle én krachtige verwarming dan is infrarood verwarming de beste optie. Daarnaast zijn ten opzichte van een (bodem)warmtepomp de kosten veel lager. Zowel als het gaat over de investering als de onderhoudskosten. Daarnaast dient bij een (bodem)warmtepomp de isolatiewaarde van een woning of gebouw minimaal een Rc waarde te hebben van 3,5.

Kortom, infrarood verwarming is in beide gevallen een zeer serieuze optie!

Is Infrarood Verwarming Zuinig?

Ja. Dat infrarood verwarming veel zuiniger is, komt door bijzondere manier van verwarmen.

Bij infrarood verwarming wordt de gegeneerde warmte energie afgegeven aan de massa. Hiermee bedoelen we dat muren vloeren objecten in de ruimte zoals een bankstel, tafels etc. deze warmte energie opnemen, opslaan en weer afgeven aan de ruimte. Het grote voordeel om deze energie op te slaan in de massa is dat massa veel beter energie vasthoudt dan lucht. Als voorbeeld kunnen we uw eigen woning nemen, in de zomer wordt deze door de zon opgewarmd en pas ergens eind september (als er al vele koude dagen geweest zijn) slaat de verwarming voor het eerst eens aan.

Milieu Centraal Negatieve Berichtgeving

Milieu Centraal heeft op hun website een bijzonder negatief stuk geschreven over infrarood verwarming. Leranti B.V. heeft meerdere malen contact gehad met een medewerker van Milieu Centraal er is zelfs op 24 maart 2016 een ontmoeting geweest met deze desbetreffende medewerker, echter hij kon niks voor ons betekenen m.b.t. het geschreven stuk. Hierop hebben wij gemeend een reactie te moeten plaatsen.

Informatie Vooraf

Wat niet op hun website staat maar wel aan ons persoonlijk met zeer veel nadruk vermeld, is dat de tekst op hun website een samenwerking was tussen Milieu Centraal en Kris de Decker. Dhr. De Decker zou bij het schrijven van het stuk hun hebben bijgestaan en geadviseerd echter zijn advies is niet overgenomen, het tegendeel zelfs.

Dhr. De Decker is onderzoeker en schrijver van het boek ‘stralings verwarming’ een zeer kundige man als het gaat om infrarood verwarming!
Gevraagd naar zijn reactie was deze kort maar krachtig namelijk:

Beste heer de Vries,

MilieuCentraal heeft mij inderdaad geconsulteerd maar ze hebben — zoals u al had gemerkt — geen enkele rekening gehouden met mijn opmerkingen. Op de definitieve tekst heb ik dan ook niet meer gereageerd, aangezien het een aaneenschakeling van nonsens is. Ik begrijp niet goed waarom ze zo van leer trekken tegen stralingsverwarming. De technologie kan het energieverbruik zowel verhogen als verlagen, afhankelijk van hoe ze wordt gebruikt. Maar die nuance is niet in hun verhaal terug te vinden. MilieuCentraal geeft traditiegetrouw ook geen enkele referentie voor hun zogenaamd “wetenschappelijke” resultaten, wat toch wel erg merkwaardig is. Sinds dit voorval hecht ik dan ook geen enkele waarde meer aan wat MilieuCentraal schrijft, over welk onderwerp dan ook.

Ik ben niet van plan om me verder nog met deze zaak bezig te houden, maar u mag gerust mijn mail naar hen doorsturen.

Vriendelijke groet,
Kris De Decker

Leranti® VS Milieu Centraal

Milieu Centraal vindt infrarood verwarming een goede keuze als het gaat om bijverwarming en in incidenteel te gebruiken ruimtes. Echter als hoofdverwarming wordt het afgeraden, hun argumenten zijn in het kort de volgende:

Milieu Centraal: Warmte wordt alleen gevoelt in de nabijheid van een paneel, het is koud als je er bij wegloopt.
Onze reactie: Voor het gebruik van infrarood verwarming als hoofdverwarming is het, net zoals gebruikelijk bij een centrale verwarming, van belang een goede warmteverliesberekening te maken voor het te installeren vermogen. Daarnaast dient dit vermogen goed verdeeld te worden over de hele ruimte, net zoals dat gebeurt bij bijvoorbeeld vloerverwarming. De hele ruimte is in dit geval dan ook gelijkmatig warm!

Milieu Centraal: Elektrisch verwarmen is (bijna) altijd slechter voor het milieu en je portemonnee – Zorgt voor 2,6x meer CO2 uitstoot – 80 procent van de energie wordt door fossiele brandstoffen opgewekt.
Onze reactie: Elektrische energie kan en moet volgens ons duurzaam opgewekt worden, dat dit voor het grootste gedeelte niet gebeurt is dan ook vooral te wijten aan de verkeerde keuze van onze overheid om te kiezen voor de aardgasbaten i.p.v. het welzijn van haar inwoners. De keuze voor elektrisch verwarmen kan dan ook niet afgestraft worden door het non-argument CO2 uitstoot, terwijl elektrisch autorijden juist weer wordt geprezen. Daarnaast kiezen juist veel woningbezitters voor elektrisch verwarmen aangezien zij vaak zonnepanelen op hun dak hebben liggen. Juist de keuze voor het meer en meer overgaan naar elektrische energie, dwingt de overheid tot het maken van de juiste keuzes!

Milieu Centraal: Verwarmen met elektriciteit is 3,5x zo duur
Onze reactie: Het is bij bijna iedereen bekend dat elektrische verwarming d.m.v. een elektrische kachel duur is. Echter wat het zo duur maakt is dat het in 99% van de gevallen gaat om het opwarmen van lucht en dit is nu dan ook gelijk het grote verschil met infrarood verwarming. Infrarood verwarming warmt niet de lucht maar juist de objecten en massa in een ruimte. Deze massa houdt in verhouding met lucht de warmte energie vele malen beter vast, de verhouding is dan ook gemiddeld 4-6x beter!

Een praktijk voorbeeld: Uw woning wordt in de zomer opgewarmd door de zon, maar als de zomer voorbij is en het buiten kouder wordt hoeft u niet gelijk de verwarming aan te zetten. De oorzaak van dit fenomeen zit hem in het feit dat de massa nog veel warmte energie opgeslagen heeft welke deze energie geleidelijk vrij geeft in de ruimte.

Milieu Centraal: Niet geschikt om de woning te voorzien van een basis temperatuur
Onze reactie: Leranti® infrarood verwarming is prima instaat om een ruimte zuinig te voorzien van een basis temperatuur, alles hangt af van het te installeren vermogen. In de praktijk mag dit vermogen vaak zelfs 20% minder zijn dan in het geval van een gewone centrale (lucht) verwarming!

Milieu Centraal: Er is een zwaardere stroomaansluiting nodig
Onze reactie: Bij infrarood verwarming kan er sneller sprake zijn van een zwaardere stroomaansluiting. Echter in de praktijk valt dit erg mee, bij een gemiddelde Nederlandse woning is dit niet nodig en bij een grotere woning kan vaak een regeling worden geïnstalleerd waardoor het gelijktijdig verwarmen van meerdere ruimtes wordt voorkomen om zodoende onder het geïnstalleerde maximum te blijven.

Milieu Centraal: Een Nederlands huishouden met een HR-ketel gebruikt gemiddeld 1200 m3 gas voor verwarming. IR-panelen zijn dan voordeliger als je daarmee minder dan 3700 kWh stroom extra verbruikt.
Onze reactie met een rekenvoorbeeld: Een gemiddeld Nederlands huishouden verwarmt vaak enkel de woonkamer, badkamer en de hal. Hierbij wordt de badkamer vaak alleen verwarmd op het moment dat iemand daar aanwezig is.

Een Leranti® infrarood verwarmingssysteem staat in een thermostatisch geregelde ruimte: 650 tot 900 uren per jaar aan!
Voor een badkamer nemen we 2x een half uur per dag in een verwarmingsseizoen van 180 dagen per jaar
Rekenvoorbeeld verbruik op basis een gemiddeld Nederlands huishouden:

Geïnstalleerd vermogen:
Woonkamer: 2500Watt => Verbruik per jaar = 2,5kW x 900 uren = 2250kWh
Hal: 400Watt => Verbruik per jaar = 0,4kW x 900 uren = 360kWh
Badkamer: 800Watt => Verbruik per jaar = 0,8kW x 180 uren = 144kWh

Totaal verbruik per jaar met een Leranti infrarood verwarmingssysteem: 2754kWh

Advies Milieu Centraal: Bij gebruik als hoofdverwarming heb je in een zeer goed geïsoleerde woning 25 Watt per m2 vloeroppervlak aan IR-vermogen nodig. In een minder goed geïsoleerd huis is dat 70 Watt per m2. In een gemiddeld geïsoleerde woning van 90 m2 is 4500 W aan infrarood verwarmingsvermogen nodig.
Onze reactie: Een goede berekening van het geïnstalleerde vermogen is belangrijk, hierbij hanteert Leranti® B.V. voornamelijk de ISSO normen en de EN-12831. Kies altijd eerder een te hoog vermogen dan een te laag vermogen. Bij een te laag vermogen, krijgt het systeem de ruimte nooit warm waardoor het systeem vele uren vergeefs aanstaat, met als gevolg een hele hoge energienota!

Milieu Centraal: Nog veel meer nonsens…
Onze reactie: Waarom Milieu Centraal nu juist een zeer negatief stuk heeft geschreven over infrarood verwarming is ons erg onduidelijk, we weten dat er veel infrarood panelen op de markt zijn met een inferieure kwaliteit, maar dat is vice versa ook het geval met warmtepompen en HR-ketels. Echter als we even kijken naar de partners van Milieu Centraal, dan komt al snel het bekende gezegde bij ons op: Wiens brood men eet diens woord men spreekt.

Wilt u meer weten over infrarood verwarming? Neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
Douwe de Vries
Leranti B.V.

Toepassing Leranti® Infrarood Verwarming

Toepassing

In Nederland is elektrische verwarming in opkomst. Steeds meer eigenaren van woningen en gebouwen willen overschakelen van gas- of stadsverwarming, naar een zuinige elektrische verwarming. Ook bieden zonnepanelen de mogelijkheid om zelf de energie op te wekken die nodig is voor deze elektrische verwarming.

Leranti® infrarood verwarming wordt voornamelijk gebruikt voor binnen toepassingen.
De voornaamste gebieden zijn: (studenten)Woningen (bijv. badkamers of studeerkamers), winkels, kantoren, kerken, hoge gebouwen & evenementen hallen.

Vragen en/of meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Hoofd- en Bijverwarming

Leranti® infrarood verwarming kunt u als hoofdverwarming maar ook als bijverwarming gebruiken. Wanneer men Leranti® infrarood verwarming wil toepassen, is het van belang dat de ruimte(s) goed gedimensioneerd zijn met betrekking tot het geïnstalleerde vermogen.

Nieuwbouw en Renovatie

Leranti® infrarood verwarming kunt u als hoofdverwarming maar ook als bijverwarming gebruiken. Wanneer men Leranti® infrarood verwarming wil toepassen, is het van belang dat de ruimte(s) goed gedimensioneerd zijn met betrekking tot het geïnstalleerde vermogen.

Badkamer met Leranti Spiegel
Leranti Easy infrarood verwarming woonkamer keuken

Berekeningen – Hoeveel vermogen is er nodig

Bij- of zone verwarming

Voor raam partijen boven de 3m2 per ruimte dient voor elke m2 100W extra vermogen meegenomen te worden in de berekening.

  Dit type verwarming kan toegepast worden in alreeds verwarmde ruimtes of ruimtes die een bodem temperatuur hebben van 2 tot 6 °C onder de gewenste temperatuur. Typen ruimtes zijn bijvoorbeeld de badkamer, studeerkamer maar ook de zithoek of de keuken etc.

(Het te installeren vermogen voor bij- of zone verwarming is in de regel hoger dan hoofdverwarming, dit is te verklaren doordat de ruimte of zone vaak in een (zeer) korte tijd opgewarmd dient te worden)

Gebouw
Type
 Type gebruik
Vermogen inh <16m3
Vermogen inh >16m3
         
 Woning  Nieuwbouw (zeer goede geïsoleerd)   Bijverwarming   36 Watt per m3   33 Watt per m3
   2000-2010 (goed geïsoleerd)   Bijverwarming   39 Watt per m3   36 Watt per m3
  1980-2000 (matige geïsoleerd)   Bijverwarming   42 Watt per m3   39 Watt per m3
   <1980 (slecht geïsoleerd)   Bijverwarming   45 Watt per m3   42 Watt per m3
         
  Regelingen: Thermostaat met (plugin – micro relais)

Plugin Thermostaat

Met schakelaar (Tip: vaak is het mogelijk om van een enkelvoudige schakelaar een dubbele te maken, dan kunt u zowel het infrarood paneel als de lamp afzonderlijk bedienen)

Hoofdverwarming

  Bij een hoofdverwarming is het voornamelijk van belang om goed te kijken naar de woning zelf. Daarnaast dient de ruimte gemonitord te worden door een thermostatische regeling met een kleine hysterese. De temperatuur kan 24 uur per dag 7 dagen per week onveranderd ingesteld te worden of toegepast met een (nacht) verlaging van max. 2 °C.
Gebouw
Type
 Type gebruik
Vermogen inh <16m3
Vermogen inh >30m3<100m3
Woning Nieuwbouw (zeer goed geïsoleerd) Verblijfsruimte (woonkamer/keuken) 28 Watt per m3 24 Watt per m3
    Verkeersruimte + toilet 25 Watt per m3 21 Watt per m3
    Slaapruimte 33 Watt per m3 33 Watt per m3
    Sanitaire ruimte (badkamer) 33 Watt per m3 33 Watt per m3
         
  2000-2010 (goed geïsoleerd) Verblijfsruimte (woonkamer/keuken) 32 Watt per m3 30 Watt per m3
    Verkeersruimte + toilet 28 Watt per m3 24Watt per m3
    Slaapruimte 36 Watt per m3 36 Watt per m3
    Sanitaire ruimte (badkamer) 36 Watt per m3 36 Watt per m3
         
  1980-2000 (matig geïsoleerd) Verblijfsruimte (woonkamer/keuken) 34 Watt per m3 32 Watt per m3
    Verkeersruimte + toilet 30 Watt per m3 27 Watt per m3
    Slaapruimte 39 Watt per m3 39 Watt per m3
    Sanitaire ruimte (badkamer) 39 Watt per m3 39 Watt per m3
         
   <1980 (slecht geïsoleerd) Verblijfsruimte (woonkamer/keuken) 40 Watt per m3 38 Watt per m3
    Verkeersruimte + toilet 35 Watt per m3 32 Watt per m3
    Slaapruimte 42 Watt per m3 42 Watt per m3
    Sanitaire ruimte (badkamer) 42 Watt per m3 42 Watt per m3
         
  Regelingen: Thermostaat met (plugin – micro relais)  

Meer Informatie?

Wilt u meer informatie, of een berekening op maat ontvangen? Neem vrijblijvend contact met ons op.
Wij gaan dan samen met u opzoek naar de beste oplossing voor uw toepassing.

Loading quick view